Имате само 2 шанси да сочувате матични клетки на вашето дете

Кој родител не го посакува најдоброто за својот мал суперхерој?
Матичните клетки се најдобрата инвестиција во здравје на Вашето дете!
Имате само 2 шанси да сочувате матични клетки на Вашето дете:
за време на породувањето, од папочната врвка
малку подоцна, при менување на млечните заби
Се смета дека идните третмани со матични клетки ќе помогнат на 1 од 3 лица кои денес живеат во светов. Крвта од папочна врвка има убедливи предности пред останатите третмани како што се пресадување на коскена срцевина, периферна крв или лекови.
Денес веќе постојат 8 потврдени состојби кои може да се третираат со матични клетки од папочна врвка и уште многу експериментални третмани кои се во завршни фази на истражување, на пример церебрална парализа или тип 1 дијабет
Future Health Biobank е приватна банка за чување на матични клетки со традиција и искуство веќе 20 години. Тоа е најголема англиска банка со повеќе од 140.000 примероци од 75 различни држави ширум светот, а воедно и најакредитирана банка за матични клетки во светот. Финансиска помош на трошоците за лекување до 20.000 евра. Најмногу ослободени примероци за терапија (92 до сега).

May be an image of one or more people and text