Безбедно земање на примерокот крв за анализа од вашиот дом

Отсега, Гинекаликс ви овозможува безбедно земање на примерокот крв за анализа директно од вашиот дом по сите Ковид-19 протоколи. Не

Модели за наследување на генетските болести

Основните закони за наследувањето се важни за да ги разбереме шаблоните за пренесување на болестите. Наследните шаблони на генетските болести

Научниците идентификуваа клучен стадиум во создавањето на цревниот нервен систем користејќи матични клетки

Минатата година истражувачите остварија ново, револуционерно откритие од областа на терапијата со матични клетки. Новиот пресврт се однесува на тоа

Тројната понуда продолжува и во април

Бидејќи април е месец посветен на здравјето, решивме да ја продолжиме тројната понуда на Future Health, Nifty и Nova тестот

Светски Ден на Здравјето – 7 април

Денес е светскиот ден на здравјето! Ден посветен на подигање на свеста за здравјето на луѓето ширум светот кој се

10 клучни моменти од историјата на матичните клетки

10 клучни моменти од историјата на матичните клетки: 1989: Добиен првиот “нокаут” глушец, кај кој беа отстранети специфични гени, што

Резултати од студијата за аутизам на Универзитетот Duke

Во 2017 година, беше започната иницијална студија со цел да се докаже дали третманот со папочна крв може да ги

Влијание на терапијата со крв од папочна врвца во 2020

За да го одбележи месецот за подигнување на свеста и почетокот на новата декада, Future Health Biobank разгледува како матичните

Матичните клетки од папочно ткиво го трансформираа животот на момче со аутизам

Момчето Гејџ, кое било зачнато со ИВФ, се родило по природен пат после терминска бременост. Неговите родители избрале да го