Ден на ретки болести

Утре (29.02) стоиме заедно во солидарност со Денот на ретки болести.

Тоа е ден кој фрла светлина на предизвиците со кои се соочуваат милиони ширум светот кои живеат со ретки болести и го слави напредокот на медицината што нуди нова надеж. Во Future Health Biobank, ние веруваме во моќта на иновациите да ги трансформираат животите, особено за оние кои се борат со ретки болести. Токму овде криопрезервацијата на матични клетки доаѓа во центар на вниманието.

Матичните клетки имаат извонреден потенцијал да се развијат во различни типови клетки, нудејќи светилник на надеж за третмани и терапии за различни ретки болести. Со зачувување на матичните клетки преку криопрезервација, Future Health Biobank стои во првите редови во заштитата на овој потенцијал за идна терапевтска употреба. Не се работи само за зачувување на клетките; се работи за зачувување на надежта, можностите и шансата за поздраво утре.

Овој ден на ретки болести, да ветиме дека ќе ги поддржиме истражувањата и напредокот во криопрезервацијата на матичните клетки. Заедно, можеме да ја отклучиме вратата за револуционерни третмани кои еден ден би можеле да направат значајна разлика за оние кои се засегнати од ретки болести. Секој чекор што го правиме е чекор поблиску до лек.
Бидете дел од решението! Поддржете го истражувањето за ретки болести и дознајте повеќе за влијанието кое криопрезервирањето на матичните клетки го има за менување на животите. Да ја искористиме моќта на зачувување за иднина полна со надеж.

May be an image of one or more people and text that says 'надеж co CEKOJA сочувана матична клетка придружете се на движенето! FUTUREHELTH FUTURE BIOBANK 29ти февруари RARE DISEASE DAY®'