Отклучување на потенцијалот на криопрезервирани матични клетки

Отклучување на потенцијалот на криопрезервирани матични клетки!

Криопрезервираните матични клетки денес го менуваат животот, нудејќи надеж и опции за третман за различни состојби. Во Future Health Biobank, им даваме моќ на семејствата да ја преземат контролата врз нивното здравје со овие практични клинички апликации:

👉 Третман на леукемија: Хематопоетските матични клетки (HSC) од крвта од папочна врвца можат да обноват здрава крв и имунолошки систем, што ги прави витален ресурс за лекување на леукемија и други нарушувања поврзани со крвта.

👉 Поддршка за церебрална парализа: Мезенхималните матични клетки (MSC) ветуваат помош на пациентите со церебрална парализа да ги подобрат моторните функции и квалитетот на животот.

👉 Поправка на ‘рскавицата: МСЦ може да се диференцираат во клетки на ‘рскавицата, нудејќи потенцијални решенија за повреди на зглобовите и состојби како остеоартритис.

👉 Дијабетес тип 1: Истражувањата се во тек, но HSC и MSC може да играат улога во регенерирањето на клетките од панкреасот и управувањето со дијабетес тип 1.

Изберете Future Health Biobank за напредна криопрезервација и бидете подготвени за медицинските можности достапни денес!

May be an image of text that says 'отклучуване на потенциалот од криопрезервирани матични клетки! 4444 FUTUREHEALTH FUTURE HEALTH BIOBANK'