Модели за наследување на генетските болести

Основните закони за наследувањето се важни за да ги разбереме шаблоните за пренесување на болестите. Наследните шаблони на генетските болести

Матични клетки од млечни запчиња

Матичните клетки од заби се посебни клетки кои живеат во внатрешноста на нашите заби. Овие матични клетки се формираат за

Матичните клетки од папочно ткиво го трансформираа животот на момче со аутизам

Момчето Гејџ, кое било зачнато со ИВФ, се родило по природен пат после терминска бременост. Неговите родители избрале да го

Сопствените матични клетки на момчето му помогнале во лекувањето на аутизмот

Кога Максим и неговата сестра близначка се родиле пред 7 во Украина, нивната мајка Олга веќе донела одлука да ги